Són gairebé un miler els tallers de vehicles que hi ha establerts a les comarques gironines i de ben segur que tots els mediadors en tenim uns quants com a clients a les nostres carteres. Siguin de mecànica, de xapa, del sistema elèctric o de pintura, tots ells tenen uns trets específics que els fan diferents a altres negocis a l’hora d’assegurar-los.

Tots els tallers treballen sobre uns béns propietat de tercers, els vehicles, que a més de tenir un valor considerable, els han de custodiar habitualment durant uns dies i són totalment responsables de qualsevol dany que puguin patir mentre els estiguin reparant i també mentre estiguin al seu resguard. A més, sovint han de fer proves de circulació en vies públiques i també seran responsables dels danys que puguin sofrir, però també ocasionar, amb els vehicles dels clients.

Per si fos poc, els tallers també són responsables de les reparacions efectuades als vehicles així com dels danys que puguin originar, si són defectuoses, un cop el cotxe ha sigut entregat.

Com veieu les responsabilitats hi són a dojo, i per això no hem d’oblidar les nostres com a mediadors d’assegurances, doncs de retruc també en podríem tenir com a professionals si hem fet malament la nostra feina assegurant un taller.

Així, el dia 25 de juny, la Comissió de formació i reciclatge del nostre Col·legi va preparar un webinar adreçat tant als mediadors com als seus treballadors, especialment els comercials i del departament de producció, en el qual -en un format de tertúlia especialitzada, amena i fàcil de seguir- Xavier Romero, pèrit d’assegurances i director del CEAPS (Centre d’Estudis de l’Associació Professional de Pèrits – APCAS), i Josep Solergastó, corredor d’assegurances i especialista en gerència de riscos a la pime, van intervenir-hi com a ponents per tractar de tots aquests aspectes en concret, anant al gra, per explicar com són les garanties que afecten les situacions esmentades, les seves clàusules, exclusions, perquè no ens passi res per alt, així com van comentar algunes problemàtiques que ens estem trobant darrerament en els peritatges dels vehicles.