Pep i Maria

/Pep i Maria
Pep i Maria2021-03-31T07:56:56+00:00

Pep, el pòlissa i Maria Mediadora

L’any 1997 el nostre Col·legi va crear, de la mà del dibuixant Josep Antoni Fernández -Fer-, en Pep, el pòlissa.

Cada trimestre apareix una tira còmica d’aquest mediador d’assegurances col·legiat en el nostre butlletí.

Aquest personatge entranyable es consolida com a referent en el nostre col·lectiu i és per això que l’any 2005 el nostre Col·legi creà una figura en volum que serveix com a obsequi institucional.

També s’ha dut a terme una edició d’aquesta simpàtica figura de mida més reduïda per tal que totes les persones interessades en puguin adquirir a fi de tenir-la als seus despatxos professionals.

També disposem de dues publicacions que recullen les 30 primeres històries d’aquest mediador d’assegurances col·legiat gironí (edició en català) i les 50 primeres històries (edició en castellà).

El 2008 s’incorpora a les pàgines de la nostra revista la col·legiada Maria Mediadora, que farà companyia al nostre entranyable Pep, el pòlissa. D’aquesta manera el cens femení del nostre Col·legi ja té la seva representació.

De la mateixa manera que amb en Pep, el pòlissa, el 2010 es crea la figura en volum que serveix com a obsequi institucional, així com es fa una edició de mida més reduïda per tal que totes les persones interessades en puguin adquirir a fi de tenir-la als seus despatxos professionals.

Capgrossos

L’any 2014, amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la Setmana Mundial, va tenir lloc un moment especial que va consistir en la presentació de dos capgrossos que reprodueixen els personatges que caracteritzen la mediació d’assegurances col·legiada gironina : Pep, el pòlissa i Maria Mediadora, personatges creats l’any 1997 i 2008, respectivament, de la mà del dibuixant Josep Antoni Fernández -FER-, i que cada trimestre apareixen en una tira còmica de la nostra revista col·legial.

Aquests capgrossos, una vegada feta la seva presentació en societat, es van cedir a la colla gegantera Fal·lera Gironina, la qual fou l’encarregada de presentar-los durant l’acte institucional celebrat el dia 23 d’octubre.

Val a dir que aquestes figures foren apadrinades per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i per Mercè Cla, secretària administrativa del nostre col·legi i que el 2014 va complir 40 anys com a treballadora de la institució. L’Ajuntament va agrair el gest de la cessió dels capgrossos, indicant que a més de ser-ne beneficiaris directes el grup Fal·lera Gironina, ho serà el conjunt de la ciutat, que veurà com s’enriqueix el patrimoni de la seva imatgeria festiva, ja de per si prou important.

El 2 de novembre del mateix any van fer la seva primera sortida al carrer, durant la celebració de les Fires de Girona.

Darrer acudit publicat

Adéu, Fer

El 14 de setembre de 2020 ens va deixar un gran ninotaire, un entranyable col·laborador del nostre Col·legi, un amic extraordinari. Descansi en pau.