En aquesta ocasió, la Comissió de Formació del nostre Col·legi, va voler abordar i aprofundir en l’enriquiment injust. Aquest principi general del Dret, que en l’àmbit assegurador el trobem reflectit en l’article 26 de la Llei de contracte d’assegurança 50/1980 i que és l’origen de nombrosos conflictes que sovint acaben en plets en els tribunals de justícia degut al seu redactat i la manca de desenvolupament legislatiu d’aquesta figura civil.

El debat sobre l’enriquiment injust de l’assegurat ens el trobem servit, sobretot, en dos contextos diferents: en pòlisses de danys contractades a valor de reposició o de nou on hi ha una relació contractual o bé en el marc de la responsabilitat civil extracontractual que és on més sovint es donen les batusses dels nostres clients amb les asseguradores. L’exemple més il·lustrador i corrent en els nostres despatxos és el cas del vehicle sinistrat totalment en què el cost de reparació excedeix del valor venal que l’asseguradora pretén indemnitzar al perjudicat.

Així, el 17 de març, amb la conferència a càrrec de Josep Viella, advocat i àrbitre en Dret, es va estudiar i passar pel sedàs l’abast d’aquest article 26 i la seva relació amb la regulació civil.