Ens vam retrobar de nou després de la pausa estiuenca per endinsar-nos en el segment de mercat que representa l’assegurament d’obres d’art i per extensió qualsevol col·lecció d’objectes de valor artístic, siguin pintures, escultures, instruments musicals, gravats, mobles, fotografies, escultures o tapissos.

Vam creure molt convenient dedicar una sessió de formació a aquest segment de mercat perquè, sens dubte, per la seva naturalesa requereix uns coneixements asseguradors específics on la mediació professional és imprescindible com a conseller i on també tenim una important oportunitat de negoci atès que només un 5 % d’aquestes assegurances són contractades “online” sense mediació! Aquests riscos inclouen tant les col·leccions privades en una llar com les de comerços, galeries d’art, museus, fundacions o exposicions.

Així, el 22 de setembre, de la mà de Pablo Ibars de Muller, responsable del departament de Transports i Art a Helvetia Seguros, vàrem aprofundir en el coneixement de les garanties essencials i peculiars que exigeixen aquests riscos així com en les clàusules especials que han de menester i que no es troben en productes estàndard de llars ni de comerços: valors declarats o convinguts, danys parcials i totals, despeses de restauració, trencaments, descabalaments, demèrits, emmagatzematge, danys per manipulació, riscos en el seu transport, etc.

Aquest fou el primer acte de formació contínua que es va desenvolupar en format híbrid a l’aula d’estudi del nostre Col·legi després de les obres d’adequació realitzades.