A la reunió de la Comissió de RSC del nostre Col·legi duta a terme el proppassat 14 de novembre es va acordar la nostra participació en el projecte ‘Suport als usuaris del servei autonomia a la pròpia llar a través del les noves tecnologies’ de la Fundació Ramon Noguera.

Els objectius d’aquest projecte és facilitar el suport a distància a les persones amb discapacitat a través de les noves tecnologies, amb l’objectiu de preservar el dret a la intimitat i a la autonomia i, alhora, de millorar les seves competències digitals.

El projecte consisteix en fer una prova pilot amb 8 usuaris amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera als quals s’ofereix el servei a l’autonomia a la pròpia llar.

Aquest servei ofereix orientació i suport a les persones amb problemàtica social derivada de la discapacitat intel·lectual que viuen soles, en parella o conviuen amb altres persones (màxim, quatre) i que plantegen determinades necessitats o tenen carències que no poden satisfer elles mateixes.

Té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com en la comunitat, possibilitant la seva autonomia.

Aquesta prova pilot es basaria en dotar als usuaris del Servei d’una eina tecnològica (dispositius intel·ligents tipus Alexia…) per poder rebre el suport quan fos necessari a distància.
En paral·lel es faria una formació a les persones amb discapacitat per poder utilitzar adequadament aquests dispositius.

Cal recordar que el 0,7 % de les quotes col·legials i de l’aportació de les Entitats Col·laboradores de la nostra institució es destinen a responsabilitat social corporativa. D’ençà de la creació d’aquesta comissió s’han dut a terme dues accions relacionades amb l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Institut d’Investigació Biomèdica Dr. Josep Trueta de Girona (IDIBGI).