Per més bé que hàgim fet la nostra feina, la prova del nou ens la farà el nostre client quan arriba el moment del sinistre. Malgrat que la pòlissa cobreixi perfectament el risc assegurat, cada cop més sovint ens trobem amb discrepàncies i desavinences per l’import de la indemnització que proposa l’asseguradora amb les legítimes pretensions de l’assegurat.

Per resoldre aquestes situacions la Llei de contracte d’assegurança ho regula amb l’article 38 amb el nomenament de pèrits. La teoria és molt maca però a la pràctica, l’estem utilitzant bé, aquest article? Ens és sempre útil ? És efectiu? …

La veritat és que en el dia a dia ensopeguem amb la casuística que ens fa molt difícil resoldre el conflicte satisfactòriament, a més que hi hem de esmerçar molt de temps, maldecaps i sovint assumir funcions que no ens correspondrien.

Quines situacions d’indefensió ens provoca el conveni CIDE-ASCIDE? Podem actuar de la mateixa manera en danys que en RC? Què està passant amb les valoracions en casos de “pèrdua total”? Hi ha manca de transparència quan l’asseguradora mateixa no ens acredita l’import de la proposta d’indemnització. Com podem defensar-nos? Quines conseqüències té que sigui l’asseguradora mateixa la que periti els danys causats per un tercer?

Havent recollit totes aquestes situacions i moltes més, vam dur a terme una sessió formativa, amb la col·laboració d’APCAS, de manera pràctica i planera però anant al gra, per això ho vam fer en format d’entrevista en directe en què vam interpel·lar un pèrit expert en aquests conflictes.

Així, en un acte adreçat als titulars dels despatxos, treballadors i sobretot als responsables i tramitadors de sinistres, el 19 de gener va tenir lloc a la nostra seu col·legial una jornada on van intervenir-hi Josep Sarrion, perit d’assegurances, comissari d’avaries, perit judicial i director del Màster en valoracions de béns mobles a Auca Business School, i Jordi Casagran, corredor d’assegurances i vicepresident del nostre Col·legi.

Aquest acte formatiu es va desenvolupar en format híbrid i va comptar amb gairebé 200 inscrits.