Arriba el bon temps i amb la primavera i sobretot a l’estiu, durant les vacances escolars, es multiplicaran les activitats de lleure en el medi natural. Una munió de casals, centres d’esplai, cases de colònies, AMPAS, acadèmies i entitats diverses organitzaran sortides, passejos, rutes a peu o en bicicleta, excursions o acampades per als nostres infants i jovent. Alhora, també els clubs i associacions esportives de tota mena, celebraran competicions, curses, entrenaments, tornejos i esdeveniments diversos.

Totes aquestes entitats, amb independència de la seva forma jurídica i denominació, que organitzin aquestes activitats i qualsevol altra d’assimilable i més enllà de les responsabilitats que els pertoca, estan obligades a disposar segons el cas, d’una assegurança de responsabilitat civil, d’accidents i d’assistència sanitària en els termes i capitals que la llei estableix.

És per això que el 20 d’abril vam abordar, de la mà de Víctor Domingo Riu -llicenciat en Dret per la UB, màster en Direcció de Màrqueting per EADA i LIMRA, delegat territorial i responsable comercial dels productes de lleure i esport a Mutuacat- tots els detalls d’aquestes obligacions legals en l’àmbit assegurador, l’abast de les cobertures necessàries i saber identificar, doncs no sempre són manifestes, quines activitats i esdeveniments estan subjectes al compliment d’aquestes normes.