Durant la setmana del 16 al 22 d’octubre hem celebrat la 49a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances, organitzada pel nostre Col·legi. Aquest esdeveniment s’ha anat celebrant ininterrompudament cada any, amb un format que combina tant el tècnic com l’institucional i que compta amb la participació de destacats ponents. Aquest any el fil conductor ha estat els fenòmens atmosfèrics i l’astronomia.

El dimarts 17 d’octubre va tenir lloc la conferència ‘El lideratge femení en el sector assegurador’ a càrrec de Susana Pérez, directora general d’Inese i fundadora de la Red EWI (Empower Women in Insurance), la qual ens va traslladar les seves sensacions en primera persona, de com està canviant la societat i la importància que ho faci, per donar aquest empoderament a les dones i a les seves idees.

L’acte institucional de la Setmana es dugué a terme el dijous dia 19, amb una assistència de gairebé 250 persones, on es va desenvolupar l’activitat “La ciència de la Terra a l’espai” a càrrec de Josep M. Llenas, director del Parc Astronòmic de Pujalt. La conducció de l’experiència fou a càrrec del periodista Jordi Grau.

Tot seguit, s’entregaren els diplomes als alumnes del curs 2023 d’accés a la professió, es feu l’homenatge als mediadors veterans, hi hagué el reconeixement als 50 anys de col·legiació, a més del lliurament del Premi Sol, que enguany ha arribat a la seva trenta-quatrena edició, guardó de caràcter anual, que distingeix l’entitat, organisme o institució nacional o internacional que ha destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador d’assegurances. El guanyador del Premi Sol 2023 fou Asefa Seguros, guardó que va recollir la seva directora general, Florence Cesmat.

També hi va haver la presentació del redisseny de les marques Ad’a i Cd’a que identifiquen els mediadors d’assegurances col·legiats catalans. La presentació de les noves marques identificatives va anar a càrrec d’Àngel Madrià, dissenyador gràfic.

A més, per sorpresa, es va dur a terme un acte de reconeixement a Josep M. Torras, pels seus 40 anys com a gerent del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona.

En la cloenda de l’acte hi van intervenir Gemma Geis, vicealcaldessa de Girona, Javier Barberà, president del Consejo General, i Jordi Triola, president del nostre Col·legi.

Aquesta setmana es converteix, cada any, en un punt de trobada on es donen cita els professionals del sector assegurador procedents de diferents punts de Catalunya. És una setmana que ajuda a transmetre a la societat la imatge de servei i professionalitat del mediador d’assegurances. Un lloc d’intercanvi de pensaments, opinions professionals, personals i, si més no, un lloc per conèixer-nos una mica millor, els mediadors d’assegurances, les entitats asseguradores, els pèrits, i els representants de la societat civil gironina i del món empresarial.