Els mediadors sempre hem percebut les assegurances de RC de D&O com un producte adreçat sobretot a empreses de certa mida, mitjanes i grans, com també així ho perceben les petites empreses i les empreses familiars, que no hi mostren gaire interès i així ho corroboren les estadístiques.

De fet, una gran part dels directius no són coneixedors, ni conscients encara, de la responsabilitat que comporta el seu càrrec i que de les conseqüències d’alguns errors o omissions, de decisions imprudents o negligents, d’incompliments legals, estatutaris o laborals, d’inversions mal realitzades, etc. n’hauran de respondre ells personalment, amb el seu patrimoni i per una quantitat potencialment il·limitada.

La realitat és que a dia d’avui la sinistralitat d’aquestes assegurances s’ha incrementat molt considerablement i s’ha estès a empreses de tota mida. Moltes de les darreres reclamacions contra administradors i directius, per exemple, han estat presentades per l’Agència Tributària i per la Seguretat Social contra petites empreses per recuperar les subvencions atorgades arran de la Covid i que no es van destinar a la seva finalitat.

De tot això en vam parlar a la conferència organitzada pel nostre Col·legi el 25 d’abril on varen intervenir com a ponents Carlos de Puig i Gabriel Rodríguez, director Oficina Barcelona i subscriptor Senior D&O, respectivament, de Markel International España. Igualment van exposar l’argumentari professional i pràctic per poder assessorar correctament i convèncer els nostres clients de la necessitat de subscriure aquestes assegurances.

Aquesta nova sessió de formació contínua, en format híbrid, va comptar amb 135 inscrits.