El “Compromís Ètic de l’Assegurança de Salut” és una iniciativa del nostre Col·legi i vol ser un compromís del sector de les assegurances, comptant amb la participació activa de la més alta representació institucional dels professionals de la mediació d’assegurances, i que busca aquesta participació activa de les principals entitats asseguradores que operen a la demarcació gironina, entitats col·laboradores del Col·legi, tots ells, conscients de la rellevància que tenen l’ètica i les bones pràctiques en el sector de l’assegurança.

Existeixen en el mercat algunes pràctiques que considerem que perjudiquen l’assegurat i no tenen cabuda dins d’un sistema just i ètic. És un fet constatat que algunes asseguradores exerceixen el seu dret a no renovar el contracte o realitzen un augment exagerat de les seves primes. En ambdues situacions la reputació del sector es veu greument perjudicada.

Aquesta iniciativa es va endegar el 2019 amb dues taules de debat i es va paralitzar l’any passat a causa de la pandèmia, havent-se activat novament amb la tercera taula de debat realitzada el 15 d’abril per estudiar el contingut d’un document on es reflecteixen dos compromisos basats en la bona fe i en el just equilibri dels drets i obligacions de les parts, sempre en defensa de l’assegurat i del consumidor.

En aquesta tercera taula de debat -on s’ha palesat la voluntat de concretar aquest Compromís Ètic de l’Assegurança de Salut durant aquest any- hi han participat, a més de la delegació col·legial, els representants de les asseguradores Asisa, Vital Seguro, DKV, Mutuacat, Asefa, MGC Mutua i Sanitas.