Contribuir a la inserció laboral de les persones com els aturats de llarga durada i els joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. És l’objectiu de l’acord que el dia 18 de març va signar el nostre Col·legi, que se suma al Programa Social d’Ocupació, una iniciativa que promou Fundación MAPFRE.

Durant l’acte, Joaquim Teixidó, representant de Fundación MAPFRE a la zona, ha agraït al Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona el seu “compromís” amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu “suport” a la formació i al futur professional d’aquestes persones. També ha assenyalat la importància d’aquest tipus d’iniciatives, que “contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats les persones que es troben en risc d’exclusió social i en situació d’atur”.

Per la seva banda, Jordi Triola, president del nostre Col·legi, ha agraït la col·laboració de Fundación MAPFRE a l’hora de contribuir a que aquestes persones aconsegueixin “normalitzar” la seva vida i acabin amb les barreres que encara els impedeixen ser més independents i feliços, “barreres, ha indicat, que no tenen a veure amb la seva falta de capacitat laboral o professional, sinó amb la falta de confiança i suport de la societat”.

A Girona, des de 2013 les pimes, autònoms i entitats socials, es poden beneficiar de les ajudes a la contractació de Fundación MAPFRE, amb l’objectiu de facilitar un lloc de treball als aturats de llarga durada.

Ja fa 8 anys de la posada en marxa de Juntos Somos Capaces – Junts Ho Podem Fer, que dóna suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Des de 2011 prop de 1.000 empreses catalanes, com Biospirit, Càmping Les Medes, Ticktranslation i Neda Pool a Girona, participen en el programa, el que ha permès que més de 570 catalans, desenvolupin amb plena autonomia i eficàcia un treball qualificat. Gràcies al suport d’entitats com el nostre Col·legi, al voltant de 600 persones també han rebut formació i assessorament per tenir més oportunitats laborals i una carrera professional més completa.