El dimarts 26 de novembre es va dur a terme l’acte institucional de la 45a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances, que es va haver d’ajornar el passat mes d’octubre. L’esdeveniment que organitza el nostre Col·legi s’ha vingut celebrant ininterrompudament cada any, amb un format que combina tant el tècnic com l’institucional i que compta amb la participació de destacats ponents. El darrers anys se li ha donat un dinamisme especial amb la tematització de tota la imatge i dels actes. Enguany ha estat la música.

L’acte va començar amb una entrevista al mític cantant de Los Mustang, banda musical de referència durant molts anys, Santi Carulla. El conegut periodista gironí Jordi Grau, fou l’encarregat de fer-la sota el lema “La banda sonora de tota una vida”.

Tot seguit, tingué lloc l’homenatge als mediadors veterans, el lliurament de diplomes als alumnes de la darrera edició del Curs Superior d’Assegurances, a més del lliurament del Premi Sol, que enguany arribava a la seva trentena edició, guardó de caràcter anual, que distingeix l’entitat, organisme o institució nacional o internacional que ha destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador d’assegurances. AXA Seguros fou la guanyadora, guardó que recollí Josep Armas, director territorial Catalunya de l’asseguradora.

Com a fet destacable i rellevant, hi hagué la presentació de la sintonia del Col·legi “HI SOM!”, creada pel músic i compositor, Jordi Feliu.

Aquesta setmana es converteix, cada any, en un punt de trobada on s’hi donen cita els professionals del sector assegurador procedents de diferents punts de Catalunya. És una setmana que ajuda a transmetre a la societat la imatge de servei i professionalitat del mediador d’assegurances. Un lloc d’intercanvi de pensaments, opinions professionals, personals i, si més no, un lloc per conèixer-nos una mica millor, els mediadors d’assegurances, les entitats asseguradores, els pèrits, i els representants de la societat civil gironina i del món empresarial.