L’esdeveniment que organitza el nostre Col·legi s’ha celebrat ininterrompudament cada any, amb un format que combina tant el tècnic com l’institucional i que compta amb la participació de destacats ponents. Aquesta 46a edició, tot i les circumstàncies que ens envolten motivades per l’emergència de la Covid-19, s’ha dut a terme la celebració, amb un format adaptat i virtual.

Aprofitant les noves tecnologies vam organitzar una Setmana Mundial diferent via streaming, en la qual tots els que treballen per a la família mediadora i el que representa han pogut seguir-la i gaudir amb una certa normalitat.

El dimarts 20 d’octubre, des de l’aula de formació de Col·legi, es va dur a terme un debat en format webinar, on hi van intervenir Xavier Martínez Vidal, advocat i Cap de la Xarxa Jurídica de Mapfre Catalunya i Balears, i Jordi Casagran, corredor d’assegurances i vicepresident del nostre Col·legi, amb el títol ‘Miscel·lània de les últimes sentències de TS i altres tribunals en matèria d’assegurances’.

L’acte institucional de la Setmana es va celebrar a l’Hotel Palau de Bellavista el dijous 22 d’octubre, en format plató de televisió i es va retransmetre pel canal de YouTube del Col·legi. La vetllada va començar amb una entrevista a la cuinera Carme Ruscalleda per part del conegut periodista gironí Jordi Grau, sota el lema “Producte, tradició i creativitat”.

A continuació, va tenir lloc l’homenatge als mediadors veterans, el reconeixement als 50 anys de col·legiat a Jaume Casas Soley, a més del lliurament del Premi Sol, premi de caràcter anual, que distingeix l’entitat, organisme o institució nacional o internacional que ha destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador d’assegurances i en les seves relacions amb el Col·legi. Zurich Seguros va ser la guanyadora, guardó que va recollir de manera virtual Vicente Cancio, CEO de Grupo Zurich a Espanya.
Com a fet destacable i rellevant, havent-se complert un lustre de la creació del ‘Plat de la mediació’ presentat en la celebració de l’50è aniversari del nostre Col·legi, es va reconèixer a Abraham Simon, corredor d’assegurances, el seu enginy i bon fer com a creador d’aquest plat dedicat a la mediació d’assegurances. Carme Ruscalleda i Jordi Triola, president de la nostra institució, van apadrinar l'”Assegurança Gastronòmica’ lliurada a Abraham Simon.

Aquest any, l’adaptació a aquest nou format de canal de TV, ha significat un repte que el Col·legi va assumir per tal de mantenir l’èxit i transcendència d’aquest esdeveniment per al sector assegurador i la societat en general.

La Setmana mundial del mediador d’assegurances es converteix, en cada edició, en un punt de trobada on es donen cita els professionals del sector assegurador procedents de diferents punts de Catalunya. És una setmana que ajuda a transmetre a la societat la imatge de servei i professionalitat del mediador d’assegurances. Un lloc d’intercanvi de pensaments, opinions professionals, personals i un lloc per relacionar-se els mediadors d’assegurances, les entitats asseguradores, els perits, i els representants de la societat civil gironina i del món empresarial.