La incertesa que es projecta per al futur i el possible impacte poden conduir qualsevol empresa ràpidament a pèrdues. La possibilitat de mesurar en quin grau una empresa de mediació d’assegurances pot resistir aquests impactes i prendre mesures anticipades pot determinar la seva supervivència, va dur la Comissió de formació del nostre Col·legi a organitzar un curs amb una proposta única i innovadora en continguts i metodologia, sobre la capacitat de resistència de l’empresa de mediació davant diferents escenaris adversos.

La primera de les dues sessions de què consta aquest curs, celebrada el dijous 18 de febrer, s’ha basat en l’anàlisi de les tendències que poden afectar l’empresa de mediació i possibles escenaris de crisi. S’han definit tres escenaris teòrics que van empitjorant progressivament i sobre ells s’ha fet un diagnòstic per avaluar en quin nivell de risc es troba l’empresa de mediació. S’ha fet una valoració dels impactes adversos sobre el compte de resultats, la composició de la cartera i la innovació de l’empresa, i sobre aquests tres aspectes s’han descrit mapes de riscos i realitzat un mesurament de resistència.

Claudio Aros, consultor especialitzat en el sector assegurador i desenvolupador de diferents metodologies d’anàlisi, és l’encarregat d’impartir aquest curs amb l’objectiu d’ajudar els assistents a prendre les decisions empresarials més encertades.

La segona i última part de el curs (solucions) tindrà lloc el pròxim 18 de març.