El juliol del 2016 va entrar en vigor un nou conveni entre entitats asseguradores, un sistema automatitzat de resolució extrajudicial per al recobrament de danys diversos i reclamacions de danys. Aquest conveni s’aplica als sinistres de diversos —llar, comunitats, comerços, pimes, industrials, RC i transports— i autos, mitjançant la plataforma SGR de Tirea.

Els objectius d’aquest nou conveni són evitar els procediments judicials, agilitar la resolució de sinistres, reduir els terminis, simplificar-ne la tramitació, reduir els costos i oferir una garantia de reemborsament a l’asseguradora de l’assegurat.

Com sigui que aquest conveni ha sigut —i encara és— un gran desconegut entre els mediadors d’assegurances, el dijous 19 de maig vam dedicar-hi una sessió de formació —especialment adreçada als titulars dels despatxos i als tramitadors de sinistres— per conèixer-ne el funcionament i àmbit d’aplicació, però especialment per saber quins avantatges representa per als nostres clients, com podem fer més àgils les reclamacions de danys, en quina mesura ens afecta en el tràmit de sinistres, de quina manera podem ajudar en la gestió, quines entitats hi estan adherides i molts més aspectes.

Vam comptar amb la participació com a ponents de Susana Yanke, responsable Recobraments AXA, i de Mercedes González, interlocutor SGR AXA.