Com ja sabeu, el dia 20 d’octubre, durant l’acte institucional de la recent edició de la Setmana mundial del mediador d’assegurances, organitzada pel nostre Col·legi, es va presentar el llibre ‘Assegurem-nos-en 2012-2022’, del qual es va fer el lliurament d’un exemplar a tots els assistents.

Fruit de la col·laboració entre el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Normalització Lingüística de Girona, que es va iniciar l’any 1998 amb la signatura d’un conveni, el 2002 la nostra revista col·legial incorporava la secció Assegurem-nos-en amb el desig que fos una secció que ajudés el sector assegurador a caminar amb més agilitat cap a la normalització lingüística que tant anhelem.

Aquest llibre, editat pel nostre Col·legi, que ha comptat amb el suport de Mutuacat -que un cop més ha estat sensible a les nostres iniciatives-, i la col·laboració de la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, és la segona part del que vam publicar el 2012. Ara tenim a les nostres mans el recull dels articles apareguts durant la segona dècada.

Es tracta d’una eina molt vàlida per a la promoció i defensa de la llengua des d’una posició modesta com la nostra, però del tot necessària, tant per al nostre sector com per a la societat en general.

És una recopilació de temes de llengua catalana explicats de manera planera i entenedora. Hi trobem temes d’interès general: dubtes que moltes vegades se’ns presenten quan redactem un text, errors que cometem freqüentment, aspectes de la llengua que, per nous, són poc coneguts, etc. No es tracta d’un curs de català, ni d’una secció per a estudiosos de la llengua. Pretén ser, només, una obra amena, a l’abast de tothom, que aporti solucions als nostres problemes quotidians.

Informem a tots aquells col·legiats/col·legiades que no varen poder assistir a aquest acte que a les oficines del nostre Col·legi hi trobareu el vostre exemplar del llibre.