Durant la setmana del 17 al 23 d’octubre hem celebrat la 48a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances, organitzada pel nostre Col·legi. Enguany, afortunadament, de forma totalment presencial. Aquest esdeveniment s’ha anat celebrant ininterrompudament cada any, amb un format que combina tant el tècnic com l’institucional i que compta amb la participació de destacats ponents. Aquest any el fil conductor ha estat l’humor.

El dimarts 18 d’octubre va tenir lloc una interessant conferència a càrrec de Jose Serrano, CEO d’Izo España. Aquest professional amb una àmplia experiència com a consultor va fer una ponència amb el títol ‘Hora de la revolució! L’experiència de client ja no és una opció!’, en què va donar una visió diferent sobre el client, transmesa amb la força i el convenciment amb què ell comunica les seves idees.

L’acte institucional de la Setmana es dugué a terme el dijous dia 20. Hi va haver una entrevista al dibuixant d’humor i caricaturista Jaume Capdevila “KAP”, que portà la seva perspectiva irònica i humorística del dia a dia, imprescindible i tan necessària en aquests moments. El conegut periodista gironí Jordi Grau, fou l’encarregat de fer-la sota el lema “L’humor, una cosa molt seriosa”. Tot seguit, s’entregaren els diplomes als alumnes del curs 2022 d’accés a la professió, es feu l’homenatge als mediadors veterans, hi hagué el reconeixement als 50 anys de col·legiació, a més del lliurament del Premi Sol, que enguany ha arribat a la seva trenta-tresena edició, guardó de caràcter anual, que distingeix l’entitat, organisme o institució nacional o internacional que ha destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador d’assegurances. El guanyador del Premi Sol 2022 fou la revista ‘Aseguranza’, guardó que va recollir el seu director, Guillermo Piernavieja.

Enguany, com a fet destacable, hi va haver la presentació del llibre “Assegurem-nos-en 2012/2022”,que és la segona part del que vam publicar el 2012, i que recull els articles de la secció que porta aquest nom publicats en la nostra revista col·legial.
A més, es van celebrar els 25 anys de la creació d’en Pep, el pòlissa, personatge creat pel gran ninotaire Josep Antoni Fernández -FER- el 1997 i del qual apareixia cada trimestre una tira còmica d’aquest mediador d’assegurances col·legiat en el nostre butlletí.
En la cloenda de l’acte hi van intervenir Javier Barberà, president del Consejo General; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, i Jordi Triola, president del nostre Col·legi.

Aquesta setmana es converteix, cada any, en un punt de trobada on es donen cita els professionals del sector assegurador procedents de diferents punts de Catalunya. És una setmana que ajuda a transmetre a la societat la imatge de servei i professionalitat del mediador d’assegurances. Un lloc d’intercanvi de pensaments, opinions professionals, personals i, si més no, un lloc per conèixer-nos una mica millor, els mediadors d’assegurances, les entitats asseguradores, els pèrits, i els representants de la societat civil gironina i del món empresarial.