El dijous 22 de febrer el nostre Col·legi va organitzar una conferència sobre els darrers grans successos i el seu impacte a la indústria de les assegurances, amb la participació com a ponent d’Horst Agata, alt directiu de la Reassegurança el qual va ser considerat la persona més influent del sector assegurador a Amèrica Llatina i actualment Marketing Manager Gen Re per a Llatino Amèrica, Espanya i Portugal.

Des de la seva privilegiada visió i coneixement del mercat, Agata va esbossar com els esdeveniments dels darrers anys han impactat en el nostre àmbit i han afectat la rendibilitat i la solvència d’asseguradores i reasseguradores, fets que expliquen l’enduriment d’aquest mercat que podem constatar al nostre dia a dia.

Va abordar els efectes que han tingut els anomenats cignes negres, aquests successos de gran magnitud i d’altíssim impacte, sempre imprevistos, que han pertorbat el paradigma de tot el que coneixíem fins ara. Després del convuls inici de segle amb els atemptats de les Torres Bessones, la caiguda de Lehman Brothers i la crisi financera subsegüent, hem continuat amb la Covid-19, les catàstrofes i canvis climàtics, les tensions a Ucraïna i l’Orient Mitjà i les seves repercussions en cascada a les cadenes de subministraments i al proveïment energètic. També va dibuixar quin futur podem entreveure per a aquests propers anys i amb l’optimisme que el caracteritza, va donar esperances en aquests moments d’incertesa.