Dins dels actes de la 43a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances, el dimarts 17 d’octubre va tenir lloc l’acte tècnic d’aquesta celebració. Va consistir en una conferència a càrrec de Juan Luis de Miguel, subdirector de reconstrucció d’accidents i seguretat viària del Centro Zaragoza.

En un entorn on els avenços tecnològics tenen un poder transformador del nostre dia a dia, entre les pràctiques quotidianes que es veuran més afectades per aquest poder transformador hi ha l’acte de conduir vehicles. La seguretat dels cotxes augmenta sense parar i el paper de l’ésser humà queda cada vegada més relegat. Qui serà el responsable del accidents en el futur? El cotxe (el fabricant) o el conductor? Quins nous canvis ens esperen a la cantonada? Com evolucionarà el ram d’autos? Canviarà molt aquesta assegurança tan tradicional en un futur pròxim?, foren algunes de les qüestions que es van tractar en la conferència i posterior col·loqui.