El coneixement d’un risc és fonamental en la nostra professió per poder oferir una proposta d’assegurança adequada. Quan es tracta d’una empresa, d’un taller o de qualsevol altra activitat industrial, la visita al risc per part del mediador és una comesa obligada.

Són molts els punts clau que hem de tenir en compte a l’hora de detectar els riscos associats al desenvolupament de cada activitat i poder determinar l’exposició als perills potencials que comporta l’ocupació i ús en l’edificació on es realitza. Només així podrem proposar les cobertures necessàries per assegurar-los, minimitzar-los o plantejar les mesures de prevenció pertinents sense deixar res a l’atzar.

Per aprendre a fer aquesta visita i saber quin són els aspectes primordials als que les entitats asseguradores presten atenció a l’hora d’assumir l’assegurament d’una empresa, de la mà d’un especialista en verificació de riscos i d’un perit, el dia 19 d’abril vam dur a terme una jornada formativa, adreçada als titulars dels despatxos de mediació però sobretot també a les persones que s’inicien en aquestes tasques en riscos industrials.

Carles Carasusan, enginyer de riscos sènior i director de qualitat del departament d’enginyeria de riscos Zurich Iberia Risk Engineering, i Josep Imbérgamo, perit IRD i membre d’APCAS Girona, foren els ponents.