Finalistes del Premi Sol 2020

L’any 1990 el nostre col·legi va instaurar el Premi Sol. Aquest premi es concedeix a l’entitat, organisme o institució d’àmbit nacional o internacional que s’hagi destacat per la seva tasca d’enfortiment i defensa de la figura del mediador col·legiat i en les seves relacions amb el nostre Col·legi.

Complint el que s’assenyala a les bases del premi, al número corresponent al segon trimestre de la revista col·legial, s’ha publicat el nom dels finalistes que optaran al guardó en aquesta 31a edició.

Aquests són: Aemes, Mapfre i Zurich.

El lliurament del premi tindrà lloc el pròxim 22 d’octubre, durant l’acte institucional de la 46a Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances.


El Butlletí

Ja s’ha editat el número 150 d’El Butlletí del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona.

Bona lectura!

https://mediadorsdassegurances.cat/wp-content/uploads/2020/07/Butllet%C3%AD-150.pdf


Empresarial Girona Televisió

Al capítol número 6, corresponent a la quarta temporada del programa EG.TV de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona, hi apareix una entrevista al president del nostre Col·legi, Jordi Triola.

Podeu accedir-hi clicant a: https://www.aeeg.cat/ca/eg-tv-2/temporada-4/eg-tv-temporada-2020-programa-06/


Mesures per a la prevenció de contagis

Aquestes són les mesures per a la prevenció de contagis per SARS-COV-2 Mediació – Directrius i Recomanacions, que AEMES ha preparat. És un document que reuneix, sense perjudici de la legislació vigent, directrius i recomanacions a aplicar per les empreses de mediació d’assegurances per minorar de cares a l’activitat en el centre de treball els riscos de contagi del virus SARS-COV-2.

https://mediadorsdassegurances.cat/wp-content/uploads/2020/06/Guia-Medidas-Prevencion-contra-Contagios-1.pdf


Nova acció dins del programa EFEC

Continuant amb la participació del nostre Col·legi en el programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) de l’Institut d’Estudis Financers, concretament al taller “N’estàs segur?”, on s’explica de què ens protegeixen les assegurances i quines són obligatòries, el 22 de maig, Antoni Godoy, expresident del nostre Col·legi, va dur a terme aquest taller, en format online, adreçat als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Santiago Sobrequés, de Girona.


Moltes gràcies

Moltes gràcies, entitats col·laboradores, pel vostre a suport al Col·legi, als col·legiats i a tota la societat.
https://mediadorsdassegurances.cat/entitats/


ICF- Avalis liquiditat COVID-19

El Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya, ha realitzat gestions amb l’Institut Català de Finances per tal de facilitar l’accés dels professionals i les empreses de mediació a la línea de finançament destinada a finançar les necessitats de circulant i assegurar el manteniment de llocs de treball d’autònoms i pimes afectats per la crisi de la COVID-19.

Més informació a:

http://www.icf.cat/ca/productes-financers/prestecs/icf-avalis-liquiditat-covid-19/


Nova acció dins del programa EFEC

Continuant amb la participació del nostre Col·legi en el programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) de l’Institut d’Estudis Financers, concretament al taller “N’estàs segur?”, on s’explica de quina ens protegeixen les assegurances i quines són obligatoris, el dia 11 de març, Joan Nogué, membre de la Comissió Permanent, va dur a terme aquest taller -dirigit als alumnes de Optativa Emprendeduría- al centre educatiu Institut Narcís Xifra i Masmitjà, de Girona.


DKV Seguros, un any més al nostre costat 

El nostre Col·legi i DKV Seguros han renovat el protocol de col·laboració amb l’objectiu d’enfortir la relació que mantenen ambdues institucions i fomentar el desenvolupament comercial i formatiu dels mediadors col·legiats.

La signatura del protocol de col·laboració per a aquest 2020 es va formalitzar el dia 4 de març. A l’acte de la rúbrica hi van assistir Jordi Triola, president del nostre Col·legi, i per part de l’asseguradora van ser-hi presents Ignacio López -director de Territorials i de Canals Mediats-, Sergio Biescas -director Territorial Catalunya, Balears i Andorra-, Enric Llahí -director Girona-, i Juan Carlos Campoy -consultor Girona-.


AXA renova la col·laboració amb el nostre Col·legi

El dilluns 2 de març va tenir lloc la signatura del protocol de col·laboració per al 2020 entre el nostre Col·legi i AXA. Jordi Triola, president de la nostra institució i Xavier Quesada, director canal corredors territorial Catalunya d’AXA, van ser els encarregats de dur-la a terme.

Amb la formalització d’aquest protocol es renova l’acord de col·laboració entre les dues entitats, acord que té com a eixos principals el foment de les activitats formatives i de millora de la professionalització de la mediació d’assegurances, el suport als actes de caràcter professional que agrupen els mediadors col·legiats i la presència continuada de l’asseguradora en les diferents accions que el Col·legi realitza.

A l’acte protocol·lari també hi van ser presents Quim Sidera, director zona corredors territorial Catalunya, per part de l’asseguradora, i Josep M. Torras, gerent del nostre Col·legi.


N’estàs segur?

El nostre Col·legi enguany ha començat a participar en el programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) de l’Institut d’Estudis Financers, concretament en el taller “N’estàs segur?”, on s’explica de què ens protegeixen les assegurances i quines són obligatòries.

El dia 20 de febrer, Antoni Godoy, expresident de la nostra institució, va dur a terme aquest taller -adreçat als alumnes de 4t d’ESO- al Col·legi Pompeu Fabra de Salt.

Bon feina!


Pòlissa d’RC professional per a agents d’assegurances

El Consejo General de los Colegios de Mediadores de Seguros ofereix a tots els agents d’assegurances col·legiats un pòlissa exclusiva de responsabilitat civil professional, única al mercat assegurador. Aquesta pòlissa té per objecte garantir la responsabilitat civil professional que pugui derivar-se per a un agent d’assegurances en l’exercici de la seva activitat.

Trobareu tota la informació a: http://segurorcagentes.com/
Estem segurs

La Unió Espanyola d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA), associació que aplega gairebé 200 asseguradores i reasseguradores que signifiquen aproximadament el 98 % del negoci assegurador en el mercat espanyol, porta a terme una campanya de comunicació per apropar l’assegurança a la societat, millorar la seva imatge, promoure canvis en el seu funcionament i conscienciar de la necessitat de cobrir els riscos als que ens enfrontem.

http://www.estamos-seguros.es/


Formació triennal obligatòria

Us recordem l’obligació de la formació contínua per a l’exercici de les funcions de les persones que integren les categories B i C del Reial Decret 764/2010, d’11 de juny, sobre competència professional, i de la Resolució de la DGSFP de 18.2.2011 pels qual s’estableixen els requisits i principis bàsics dels programes de formació per als mediadors d’assegurances, corredors de reassegurances i altres persones que participin directament en la mediació de les assegurances i reassegurances privades.

Us recordem que teniu a la vostra disposició un ampli ventall de cursos en línia, la informació dels quals la trobareu en un dels bàners d’aquest web o a l’enllaç https://mediadorsdassegurances.cat/cursosenlinea

Per als col·legiats, i treballadors i familiars de col·legiats, l’import de la matrícula d’aquests cursos rep una important bonificació si es contracta a través del nostre col·legi. Consulteu-nos per ampliar la informació.


Assegurem-nos-en

Aquí pots trobar tots els articles de la secció ‘Assegurem-nos-en’ publicats a la nostra revista col·legial. És un apartat de pautes lingüístiques anomenat Qüestions de llengua, amb temes i exemples adaptats a la realitat professional dels mediadors d’assegurances, i l’apartat Recursos, amb informacions sobre novetats relacionades amb la llengua que poden ser útils a l’hora d’utilitzar el català en la nostra professió. La redacció va a càrrec de la Direcció General de Política Lingüística i del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Període 2002-2012:    Període 2012-actualitat


Mediador d’assegurances al Diccionari de la RAE

https://www.youtube.com/watch?v=byeoOFSfHk0&feature=youtu.be


La importància de l’estalvi per a la jubilació

Interessant video d’UNESPA sobre la importància de l’estalvi per a la jubilació:https://www.youtube.com/watch?v=oeJ36Kbn9NI&feature=youtu.be

Entitats Col·laboradores